Τηλεφωνήστε τώρα!

Όλο το 24ωρο!

ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Περιγραφή

Οι σκορπιοί είναι στενοί συγγενείς των αραχνών και των ακάρεων. Είναι πλατείς , επίπεδοι οργανισμοί με οκτώ πόδια.
Ευκολότερα προσδιορίζονται από τις δύο δαγκάνες
 όπως τα καβούρια στο κεφάλι τους και τα τέσσερα ζευγάρια των ποδιών που ακολουθούνται από την μακριά ουρά τους, η οποία αποτελείται από έξι τμήματα. Οι σκορπιοί έχουν διάφορα χρώματα ανάλογα με το είδος τους, από κίτρινο μέχρι και μαύρο. Τα περισσότερα είδη είναι ριγωτά καφετί ή μαύρα.
Οι σκορπιοί πιο συχνά βρίσκονται σε ορεινά μέρη της χώρας. Βρίσκονται συχνά κάτω από τις πέτρες, σε συστάδες βράχων, σε σωρούς ξύλων και κάτω από τον φλοιό των δέντρων. Επίσης βρίσκονται συχνά σε σοφίτες ή στους τοίχους ή τα πέτρινα θεμέλια . Μπορούν να εισβάλουν στα κτίρια σε αναζήτηση υγρασίας και τους βλέπουμε στο μπάνιο, τα ντουλάπια, τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα κρεβάτια. Επίσης εύκολα μπορούμε να τους βάλουμε στο σπίτι με τα ξύλα για την θερμάστρα ή το τζάκι.
Οι σκορπιοί είναι δηλητηριώδεις και οι αδένες δηλητηρίων βρίσκονται στο τελευταίο τμήμα της ουράς τους. Προκαλούν επώδυνο τσίμπημα. Τα περισσότερα είδη δεν είναι επικίνδυνα, αλλά μερικές φορές και εάν το άτομο έχει ευαισθησία στα τσιμπήματα μπορεί ένα τσίμπημα να μας βάλει σε περιπέτειες. Όλα τα τσιμπήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως από έναν παθολόγο ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.
Οι σκορπιοί είναι αρπακτικά ζώα, που τρέφονται κυρίως με έντομα και αράχνες. Μπορούν όμως να επιζήσουν και χωρίς τροφή για πολλούς μήνες.

Έλεγχος των σκορπιών

Εάν στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή η αποθήκη μας υπάρχουν σκορπιοί, πρέπει κατ’ αρχάς να απομακρύνουμε γύρω από το κτίριο συσσωρευμένα αντικείμενα όπως άχρηστα ξύλα ή σίδερα, τελάρα, πέτρες και οτιδήποτε θα αποτελούσε κρυψώνα για τους σκορπιούς. Ένας καλός ψεκασμός περιμετρικά σε μια ακτίνα γύρω από το οίκημα, και ιδιαίτερα στις εισόδους, έχει καλά αποτελέσματα. Επίσης ο διασκορπισμός ενός εντομοκτόνου σε σκόνη γύρω από το κτίριο δίνει ικανοποιητική προστασία.

Scroll to Top