Περιγραφή
Η οικιακή μύγα είναι “κοσμοπολίτικο” είδος και ονομάζεται έτσι γιατί είναι το συνηθέστερο είδος που συναντάται στα σπίτια.
Η οικιακή μύγα έχει μήκος 1/6 –
Η οικιακή μύγα διανύει τέσσερα σταδία στο κύκλο ζωής της. Αυγό, προνύμφη χρυσαλλίδα και τέλειο έντομο.Τα αυγά τοποθετούνται σε ομάδες των 20 –
Η οικιακή μύγα τρέφεται με την ίδια ευκολία και χωρίς διακρίσεις από τις τροφές του ανθρώπου όσο και από ακαθαρσίες. Επειδή μόνο την υγρή τροφή μπορεί να δεχθεί, βγάζει από το στομάχι της σταγόνες υγρού για την υγροποίηση της στερεάς τροφής, και την ώρα που τρέφεται αφήνει πάνω στις τροφές τα περιττώματα της. Λόγω της κατασκευής της η μύγα είναι προσαρμοσμένη για να μεταφέρει μικροοργανισμούς. Η προβοσκίδα της έχει άφθονες λεπτές τρίχες στις οποίες κολλούν με μεγάλη ευκολία μικροοργανισμοί και ακαθαρσίες. Τα ποδιά της έχουν λεπτές τρίχες και εξογκώματα, τα οποία έχουν μια κολλητική ουσία που βοήθα να περπατά σε λείες επιφάνειες αλλά που αυξάνουν την ικανότητα παραλαβής και μεταφοράς παθογόνων. Ο αριθμός των μικροοργανισμών που υπάρχει στο σώμα μιας μύγας ξεπερνά το 1.000.000. Έχει βρεθεί ότι οι μύγες είναι δυνατόν να γίνουν φορείς περισσότερο από 100 παθογόνων μικροοργανισμών και προκαλούν διάφορες ασθένειες όπως (δυσεντερία σαλμονέλωση, τυφοειδή πυρετό, χολέρα, άνθρακα πολιομυελίτιδα τέτανο.κ.α.)
–
–
–
Οι παγίδες ηλεκτρικού φωτός έχουν με επιτυχία χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια.Στα προγράμματα καταπολέμησης χρησιμοποιούνται τρεις μορφές εφαρμογών. Τα υπολειμματικά εντομοκτόνα, η καταπολέμηση των χώρων με μη υπολειμματικό εντομοκτόνο και τα εντομοκτόνα σε δολώματα. Τα υπολειμματικά εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται στα σημεία που φωλιάζουν τα εντομα. Οι εφαρμογές χώρου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των μυγών σε κλειστές περιοχές.